Adana’yı keşfetmek için biraz sokağa çıkmaya, yanına arkadaşlarını alıp gezmeye ne dersin? Şehrin içinde ve yakınında görülmesi gereken yerler var! Çantanı hazırla, dostları ara, fotoğraflara birlikte gülümsemeyi unutma 🙂
Nöbetçi Kütüphane
Çukurova Üniversitesi içerisinde geceleri ve hafta sonları da açık olan yeni nesil sosyal kütüphane 🙂 Yakın zamanda Turgut Özal Bulvarı’nda da bir şubesi açılacak diye duyduk. Sen bu satırları okurken belki de açılmıştır 🙂 Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken kütüphaneler içerisinde üst sıralarda yer alıyor. Küçük ama sevimli kütüphaneler kurarak okumayı seven insanları bir araya getiren Nöbetçi Kütüphane’nin sıkı takipçilerinden biri de sen olacaksın diye düşünüyoruz. Bahçenin içerisinde, sessiz, sakin butik bir yer Nöbetçi Kütüphane. Mutlaka uğra!
Adana Sinema Müzesi
Sinemaseverlerin kaçırmaması, sinemayla ilgilenmek isteyenlerin de mutlaka uğraması gereken bir yer. Sinema kitaplığı oldukça geniş, dilediğin kitabı müze içerisinde okuyabilirsiniz. Bal mumu heykellerin ve film afişlerinin sergilendiği Sinema Müzesi’ne ziyarette bulunmayı unutma, müzeye girişler ücretsiz.
Adana Merkez Park
Yürümeyi ve ağaçların altında oturmayı sever misin? Adana Merkez Park yürüyüş ve doğal yaşam alanı olarak şehrin içerisindeki kurtarılmış bölge. Seyhan Nehri’nin hemen yanında ağaçların gölgesinde kitap okuyabilirsin. Arkadaşlarla birlikte piknik yapmak için de güzel bir yer. Çantalara sandviçleri atıp Merkez Parka!
Seyhan Baraj Gölü
Seyhan Baraj Gölü, Adanalıların sıklıkla ziyaret ettiği, etrafında Adana kültürüne özgü bir yaşam alanı yarattığı yerlerin başında geliyor. Gölün etrafında köy kahvaltısı yapılacak, Adana’ya özgü lezzetleri tadacak bir hayli mekân var. İnsanlar hafta sonları mangallarını kapıp yine gölün etrafında piknik yapmaya gelir. Sen de gölün etrafın yürüyüşe çıkabilir, bir şeyler atıştırabilir, arkadaşlarınla piknik ve mangal yapmak için buluşmalar ayarlayabilirsin.
Adana Taş Köprü
Adana’ya gelip de Taşköprü’den geçmemek, Seyhan Nehri’ni Taş Köprü üzerinden seyretmemek olmaz. Adana’nın sembollerinden biri olan Taş Köprü Roma döneminden kalma bir eser. Adana’nın merkez ilçeleri olan Seyhan ve Yüreğir, Taş Köprü ile bağlanır. Trafiğe açık en eski köprü olması nedeniyle dünyada da hatırı sayılır bir yeri vardır.
Adana Ulu Cami
Mimariye ve eski mekânlara ilgin varsa Adana Ulu Cami’yi görmeye gidebilirsin. 16. yy.’dan kalma tarihi bir cami olan Adana Ulu Cami aynı zamanda Ramazanoğulları Camii olarak da bilinir. Çinilerini de neredeyse bilmeyen yok. Çiniler de yine 16. yy’dan kalma, yani senin anlayacağın gidilip görülesi 🙂
Adana Merkez Sabancı Camii:
Taş Köprü’ye ya da Merkez Park’a gidersen mutlaka görürsün, Seyhan Nehri’nin hemen yanında yer alan kocaman bir cami var. Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük camisi olan Adana Merkez Sabancı Camii de yine görülmesi gereken yerler arasında. Minareleri Adana’da hemen her yerden görülen caminin minare uzunluğu 99 metre! Yakından bakmakta ve birkaç fotoğraf almakta fayda var 🙂
Büyük Saat
Tarihi yerler görmeyi seviyorsan Büyük Saat de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Türkiye’nin en büyük saat kulesi olan Büyük Saat’in etrafında gezilebilecek bir de kazancılar çarşısı var. Adana’nın en eski yerleşim ve iş yerleri Büyük Saat etrafında toplanmıştır. Kebapçıları da meşhurdur bu çarşının. Büyük Saat önünde fotoğraf çektirmek keyifli olabilir. Bir de Dolmabahçe Saat Kulesi’nden uzun olduğu düşünülürse, İstanbullu arkadaşlara hava atmak için fotoğrafı paylaşmak harika olur!